Donderdag 8 september – Raket Oudere Kind

Waar maak je een start met een project over Kunst? Natuurlijk.. in een museum!
Na even in de kring over de stelling ‘Kunst is mooi’ gedebatteerd te hebben, stond om 9.30 uur de Boijmansbus voor ons klaar om ons, samen met de leerlingen van Raket Jongere Kind, naar het Boijmans van Beuningen in Rotterdam te brengen.

In het museum werden we voorgesteld aan de meneer die ons ging rondleiden. Wat was er veel te zien in het museum!
Toen de rondleiding net begonnen was zagen we al een voorbeeld van een museum in bedrijf. Mannen met handschoenen aan verplaatsten heel voorzichtig op een karretje kunstwerken van de een naar de andere zaal.
img_2989

Dat ze zo voorzichtig deden met de kunstwerken konden we ons later goed voorstellen. Wat hingen er veel mooie schilderijen in het museum!

De rondleider vroeg of we de toekomst of het verleden in wilden. De leerlingen kozen voor het verleden.
De rondleider kon prachtig vertellen over alles wat op de schilderijen te zien was. Menno verwoordde het later als; ‘geschiedenis vind ik nooit leuk, maar op deze manier valt het wel mee’.

img_2992
Naast alle verhalen over wat er op de schilderijen te zien was, leerde de rondleider ons ook nog van alles over licht en diepte in schilderijen. Het was ontzettend leerzaam.

img_3001
Na het bekijken van en leren over de toren van Babel, vertrokken we om 11.15 uur weer met de bus richting school.

In de klas hebben we besproken wat we de ochtend allemaal gezien hadden en vast vooruit gekeken naar het project wat komen gaat.

Volgende week gaan we zelf aan de slag over kunst!

Tot volgende week!

 

img_2992

img_2996