Donderdag 8 februari 2018 Raket Oudere Kind

Vandaag zijn we gestart met de nieuwe periode met een nieuwe groep; Fiene, Liv, Laurens Jan, Thijmen, Sebastiaan,  Sven, Benjamin, Lindsey, Sem,  Pien, Famke, Anne en Anniek.

Nadat we met elkaar kennis maakten, jeugdjournaal keken en debat voerden, startte het eerste project: Ruimte en Verhoudingen in de Kunst.  Na een introductiefilmpje bespraken we de ruimte en verhoudingen binnen verschillende kunstwerken uit verschillende tijden. Ook gingen we praktisch aan de slag om te ontdekken hoe je een A-4tje zo weinig mogelijk en later zoveel mogelijk ruimte in kan laten   nemen. We hebben geprobeerd met elkaar te verklaren hoe het kan dat de hoeveelheid papier ofwel de platte ruimte (oppervlakte) hetzelfde is terwijl de ruimte die wordt omsloten of ingenomen (inhoud/volume) verschillend is. Volgende week zullen we in Museum Boijmans van Beuningen hier meer over leren.

Na de pauze gingen we aan de slag met filosofie; we leerden wat logisch redeneren is en wat een redenatie logisch maakt.

Het laatste deel van de morgen werd besteed aan Rakettijd; ieder werkte aan zijn individuele project en aan persoonlijke doelen.