Donderdag 7 september 2017 Raket Oudere Kind

 

Vanmorgen zijn we na binnenkomst gestart met de Smart Game die we vorige week gekozen hebben, we keken naar het Jeugdjournaal en hebben debat gevoerd over de stelling “Het is stoer als kinderen op een E-bike fietsen”. Daarna zochten we in (andere groepjes dan vorige week) antwoorden op de vragen over Gerrit Rietveld; ook een van de leden van de Stijl. Elk groepje kreeg de opdracht een vraag verder uit te werken en een presentatie van ongeveer een minuut voor te bereiden. Er werd op een goede manier samengewerkt. Na de pauze vertelde elk groepje wat gevonden was. We hebben met en van elkaar veel geleerd.

Daarna zijn als inleiding op het vak filosofie aan de slag gegaan met “Vijf vingers en ik”; we leerden elkaar beter kennen en we vertelden elkaar waar we goed in zijn, waar we ons voor in willen zetten, waar we lak aan hebben (was een moeilijk woord …..  ), om welk persoon we veel geven en waarom en waarin we graag nog willen groeien. Mooie verhalen kwamen los.

Het laatste deel van de morgen heeft iedereen tijdens ‘Rakettijd’ voor het eerst gewerkt aan haar/zijn individuele project. Binnen enkele minuten was iedereen aan het werk, de onderwerpen waaraan deze periode gewerkt wordt variëren enorm: piramides, Scratch (programmeren), Griekse mythes, Duits, Frans (twee leerlingen), Ridders en de Middeleeuwen, Romeinen, Engels en doorzetten.

Volgende week gaan we met elkaar op excursie naar Museumwoning Huis Sonneveld in Rotterdam, een van de best bewaarde woonhuizen in de stijl van het Nieuwe Bouwen. We zijn benieuwd!