Donderdag 7 november 2019 Raket Oudere Kind

Vanmorgen was Dian van DOE! PMT bij ons in de groep. Zij deed een aantal activiteiten met ons waarbij we oefenden met samenwerken, overleggen en een plan maken. Ook bespraken we met Dian waar je op kunt letten als je iets voor elkaar wilt krijgen met elkaar en dat viel soms nog niet mee! We hebben veel geleerd en volgende week komt Dian nog een les geven.

Na de pauze werkten we aan ons project over de Tweede Wereldoorlog. Dario en Nout waren klaar met hun Kahoot-quiz en we hebben de quiz in de klas met elkaar gedaan. Superleuk gedaan jongens! Volgende week werken we verder aan ons project. We gaan dan ook leren verbanden te leggen tussen verschillende historische gebeurtenissen en samen nadenken over slimme, creatieve oplossingen voor grote conflicten.

Aan het einde van de ochtend werkten we tijdens Raket-tijd aan onze eigen doelen en projecten. Tim en Max gingen van start met een onderzoeksproject waarbij ze gaan onderzoeken welk type vliegtuigje verder vliegt. Ze moesten hierbij eerst goed nadenken over hun onderzoeksvraag en -methode.

Tot volgende week!