Donderdag 7 april Raket Jonge Kind

IMG_7130

Het was weer een leerzame ochtend bij De Raket. We begonnen weer met de SmartGames, en dit keer waren er al drie kinderen die het hele boekje met opgaven hadden doorgewerkt. Knap gedaan Famke, Zoë en Vincent! Sun was vastbesloten om van 2D-opdrachten naar de 3D-opdrachten van Katamini over te stappen, en dat lukte! Jorrit kwam erachter dat je ook van spelletjes echt iets kunt leren, en dat was eigenlijk wel een leuke eye-opener voor ons allemaal! Kijkt u maar eens op de foto’s om te zien hoe hard we hebben gewerkt!

In de kring introduceerde de juf het nieuwe thema: opgravingen. We gaan dit thema de komende weken verkennen aan de hand van het Groot Graafboek van Hans Post. Dit boek gaat over opgravingen, en dan vooral over de opgravingen rondom de bouw van de Markthal in Rotterdam. Geeft u gerust boeken, materialen, krantenknipsels en dergelijk over dit thema mee met uw kind als het volgende week weer bij De Raket is!

Nadat de juf het thema heeft geïntroduceerd en een stuk heeft voorgelezen uit het Groot Graafboek kwam Dian den Otter van DOE! Psychomotorische therapie een les met ons doen in de gymzaal. Haar opdrachten waren erop gericht om het samenwerken te bevorderen. Want hoe werk je eigenlijk samen? Hoe bereik je samen met je team een bepaald doel? En wat doe je als het niet lukt om samen te werken? Dian legde de opdrachten uit, sprak met de kinderen over samenwerken, en praatte na de opdrachten met hen door over hoe het ging, en dacht er samen met hen over na waar ze de volgende keer op kunnen letten. Over twee weken komt ze nog een les doen met ons.

Toen we lekker gegeten en gedronken hadden was het tijd voor een verdere verkenning van het thema. De juf liet een aantal plaatjes en filmpjes zien over opgravingen in Nederland. Zo bekeken we bijvoorbeeld de berging van een groot Koggeschip dat in februari van dit jaar uit de IJssel bij Kampen is gehaald. Het heeft daar een paar honderd jaar onder water gelegen, en was nog helemaal intact! We maakten een woordweb over opgravingen en tekenden er plaatjes bij. Zo kan de juf goed zien wat we allemaal al weten. Volgende week gaan we verder werken over dit thema!

We sloten de ochtend af met spelletjes. We mochten zelf kiezen of we verder gingen met ons eigen spel, of of we samen met andere kinderen een nieuw spel gingen proberen.

Tot volgende week!

IMG_7123

IMG_7127 IMG_7129 IMG_7126