Donderdag 6 juni 2019 Raket Oudere Kind

Vanmorgen waren we met een iets kleiner clubje kinderen (vanwege de juni-vakantie op sommige scholen). Famke trok zich daar niets van aan en kwam gewoon in haar vakantie naar De Raket! Er is vanmorgen super hard gewerkt: we leerden over het ‘Hoornse-taart-arrest’, een arrest dat begin vorige eeuw ontstond door de ‘Hoornse taart-rechtszaak’. Vraagt u maar eens aan uw kind wat dit precies voor rechtszaak was. Het zorgde in ieder geval voor mooie gesprekken, en we leerden ook wat het verschil is tussen moord en doodslag, en wat ‘iets met voorbedachte rade doen’ betekent.

Koen liet ons zien hoe hij de 2×2 rubix cube kan oplossen en vertelde ook hoe hij dit heeft geleerd (met tutorials op youtube en door heel veel te oefenen en uit zijn hoofd te leren welke algoritmes nodig zijn voor de oplossing). Een aantal kinderen wil het ook graag leren en gaat hier komende week mee aan de slag. Volgende week hopelijk een demonstratie!

Na de pauze kregen we een kapla-challenge: we maakten in twee teams een knikkerbaan. We mochten, naast kapla, ook gebruikmaken van andere materialen. Op de foto’s is goed te zien tot welke creatieve oplossingen we kwamen.

We eindigden met het werken aan onze eigen leerdoelen tijdens rakettijd. Luca en Thijmen werken samen aan een nieuwe opdracht, Sems escape room vordert al goed, en Lennard is bijna klaar met de voorbereiding van zijn spreekbeurt. Tot volgende week!