donderdag 4 november 2015

Vandaag was het een bijzondere dag; de leerlingen hielden de presentaties van hun tweede project: “Ruimte”. Belangrijk was deze keer dat je je leervragen goed beantwoordde. Ook moest je de feed back die je gekregen had bij het vorige project  gebruikt hebben, zodat gezien werd dat je iets had gedaan met je verbeterpunten. Alle leerlingen waren duidelijk gegroeid in het presenteren van hun project; we luisterden naar bijzondere, leerzame en soms verrassende presentaties. Volgende week starten de vier weken waarin we gastlessen volgen op Calvijn Vreewijk in Rotterdam.

Vandaag was juf Anja bij ons in de groep. Zij stelt zich hieronder voor:

 

Beste leerlingen en ouders,

Vanaf 1 november zullen jullie mij op de donderdagen mee zien lopen als juf bij De Raket. Ik zal me even aan jullie voorstellen:Ik ben Anja van der Velde, en ben leerkracht op CBS De Bongerd in Ridderkerk. Ik heb lesgegeven aan groep 4,5 en 6, en dit jaar ben ik juf van groep 5. Ik heb het altijd al heel erg leuk gevonden om het beste uit kinderen proberen te halen: hoe leer ik kinderen nu om zèlf te leren, en zelf na te denken over hun doelen? Hoe coach ik kinderen zo, dat ze vertrouwen krijgen in zichzelf, en zin krijgen om nieuwe dingen te leren en te ontdekken? De komende weken ga ik kijken hoe jullie dat doen bij De Raket. Ik ga jullie dingen leren, maar ik denk dat jullie mij ook veel zullen leren. Vanaf januari ga ik ook een studie volgen aan het CBO in Nijmegen. Alle dingen die ik daar ga leren, kan ik weer gebruiken bij De Raket. Ik ga me natuurlijk nog even ‘live’ voorstellen aan jullie bij De Raket, en jullie kunnen me dan vragen stellen als je meer over me wilt weten. Ik heb er erg veel zin in om met jullie aan de slag te gaan!

Hartelijke groet, Juf Anja van der Velde

 

foto 1foto 2foto 4foto 3