Donderdag 31 maart Raket Jonge Kind

IMG_6997IMG_6998

Vanmorgen begonnen we weer met het werken met SmartGames. We hebben inmiddels allemaal een spel gevonden waarmee we voor een langere tijd aan de slag gaan. Sommige kinderen gaan al goed merken dat het steeds lastiger wordt om de puzzel op te lossen.

Nadat we in de kring zijn begonnen, hebben we de laatste opdracht gedaan over het thema ‘de ruimte’. In tweetallen verdiepten we ons in een onderwerp, en we schreven of tekenden daar drie ‘weetjes’ over op papier. Na de pauze mocht elk tweetal presenteren wat het had geleerd. Zo weet nu heel de klas weer iets meer over de maan, de zon, Neptunus, de maanlanding en nog veel meer!

Tijdens het eten en drinken las de juf weer voor uit het dierenboek, dit keer over de slang. We hebben geleerd dat er wel 2800 slangensoorten zijn, waarvan er ‘maar’ 900 soorten giftig zijn. Ook weten we nu dat de langste slang wel 10 meter lang kan worden! Armin had voor iedereen een heerlijk chocolade-ei meegenomen, dat we hebben opgegeten tijdens het lezen.

Na de presentaties en de pauze filosofeerden we over ‘binnenstebuiten – de binnenkant en de buitenkant’. We hebben gepraat over of alle dingen een binnen- en een buitenkant hebben, of je alles binnenstebuiten kunt keren, en of je binnenkant belangrijker is dan je buitenkant.

Hierna hebben we samen nagedacht over ‘bruggen bouwen’. Hoe bouw je nu een sterke brug, en hoe overbrug je een grote afstand? We hebben in twee- en drietallen een brug gebouwd over twee tafels. Sommige bruggen waren breed en sterk, andere waren ingewikkeld van constructie en heel hoog. Het lukte ieder team om een stevige overbrugging te bouwen. We hebben elkaars brug goed bekeken, en met elkaar gepraat over samenwerken. Want hoe werk je nu precies samen? Hoe vorm je een echt team?

Na het opruimen was het tijd om naar huis te gaan. Volgende week beginnen we met een nieuw thema!

IMG_6992 IMG_7011  IMG_7009 IMG_7008 IMG_7005 IMG_6994 IMG_6991 IMG_6990 IMG_6988 IMG_6989