Donderdag 31 maart 2016 Raket Oudere Kind

Vandaag moesten we een aantal leerlingen missen. Er waren er drie op hun eigen school, omdat ze een jubileumfeest vierden en Chloé was helaas ziek. Björn had eigenlijk ook feest op zijn eigen school, maar die koos ervoor om toch bij ons te zijn vanmorgen!

Na de inloop debatteerden we over de stelling ‘ Het is fijn om een bijzondere naam te hebben’.
Verder was het vandaag de dag van de presentaties om ons project ‘Aarde en Klimaat’ af te sluiten. Dit is best een spannend moment. Het is het moment dat je de klas en de juffen vertelt wat de antwoorden op je zoekvragen zijn. We hebben een aantal mooie presentaties gezien. Er was een tv-show en er waren verschillende duo’s die hun antwoorden aan de hand van een quiz  aan ons vertelden. Natuurlijk gaven we elkaar aan het eind tips en tops, zodat je bij het volgende project weet waar je op moet letten.
Door alle presentaties hadden we vandaag geen tijd voor filosofie.
Tijdens Rakettijd werkte iedereen weer aan zijn eigen leerdoelen. Zo werd er bijvoorbeeld hard geoefend met Frans en Chinees, er werd geprogrammeerd, er werd gewerkt aan leren leren en er werd gewerkt over Duitsland en de Verenigde Staten.

Na zo’n drukke ochtend was het weer tijd om elkaar gedag te zeggen! Tot volgende week!

 

IMG_2149 IMG_2148 IMG_2147