Donderdag 30 juni 2016 – Raket Oudere Kind

Wat gaat het toch snel! Het was alweer de laatste dag van deze periode.

We begonnen met een gezellig ontbijt samen met de leerlingen van Raket Jongere Kind. Wat waren we verwend met al die lekkere dingen die meegenomen waren door de kinderen. We hadden zelfs een heuse Rakettaart bij het ontbijt! Bedankt ouders voor jullie inzet hierbij! We hebben er heerlijk van gesmuld. Zie foto’s.

Daarna hebben we voor de laatste keer in de kring gezeten en gedebatteerd. We debatteerden over de stelling ‘De Raket helpt mij om beter te leren in mijn eigen klas’. De leerlingen mochten zelf zeggen of ze voor of tegen de stelling waren. Er waren 4 kinderen tegen en 8 kinderen voor de stelling. Het was goed om hier nog even over van gedachten te wisselen.

Daarna hebben een aantal leerlingen nog hard gewerkt aan hun Rakettijdproject en ook een heel aantal kinderen heeft heel hard geholpen om de klas op te ruimen en alle spullen in verhuisdozen op te bergen. Het was namelijk ook de allerlaatste ochtend dat de Raket op deze locatie plaats vond.

Om 11.30 uur hebben we ouders, broers, zussen en zelfs opa’s en oma’s welkom geheten in ons lokaal.
Om te ervaren hoe het is om een Raket opdracht te doen hebben we de ouders en kinderen de opdracht  spaghettitoren met budget laten uitvoeren. Ouders, opa’s en oma’s hebben ervaren dat je best wat frustratie tegen kunt komen tijdens zo’n opdracht. Iedereen ging fanatiek te werk! En uiteindelijk hadden we ook een duidelijk winnaar. Na het nabespreken van deze opdracht hebben we alle ouders en kinderen de handgeschud en afscheid genomen.

Sommige kinderen zien we na de vakantie weer terug bij ons in De Raket, maar dan in de locatie van Het Kompas aan de Hoefslag.
Alle andere kinderen wensen we heel veel succes in hun verder schoolloopbaan en misschien tot later!

Fijne vakantie allemaal!

IMG_2593 IMG_2594 IMG_2595 IMG_2596 IMG_2597 IMG_2598 IMG_2599 IMG_2600 IMG_2601 IMG_2602 IMG_2603 IMG_2604 IMG_2605 IMG_2606