Donderdag 3 november – Raket Oudere Kind

We bleven deze ochtend weer in het lokaal van De Raket. Dat betekent niet dat het saai was, want wat hebben we weer hard gewerkt!
We begonnen de inloop weer met Smartgames. Iedereen komt steeds verder in zijn of haar Smartgame en dat betekent dat het ook steeds moeilijker wordt. We hadden deze ochtend twee grote uitdagingen. Twee kaarten waar leerlingen zelf niet uitkwamen. Deze zetten we dan in de klas, zodat iedereen kan proberen om er wel uit te komen. En zoals altijd lukte dit uiteindelijk. Ryan en Evi losten de moeilijke opgaven op!
Na de kring ging het debat over de stelling ‘Het weekend met huiswerk vrij zijn’. Het debat verliep heel goed. Ondanks het feit dat sommige kinderen een tegenovergestelde mening moesten verdedigen, had aan het eind iedereen zijn kaartjes opgebruikt. Het gaat steeds beter!
Als groepsles gingen we deze keer aan de slag met Scratch. Een online programma waar je kunt leren programmeren. Er zijn al flink wat bewegingen gemaakt met de ‘sprites’. Voor meer informatie kijk op: scratch.mit.edu

img_0206
Na de pauze hield Jorrit zijn presentatie over vossen en wolven.

img_0203 img_0202
Filosofie ging over  de vraag; Ben je altijd verplicht om anderen te respecteren? Dit zorgde voor boeiende gesprekken over respect voor mensen om je heen, maar ook respect voor dieven, misdadigers en moordenaars. Kun je voor deze laatsten wel respect hebben? Boeiend om de leerlingen hierover te horen praten.
Zoals altijd hebben we aan het eind gewerkt aan eigen doelen in de Rakettijd. Er worden steeds meer medailles gehaald voor talen, er worden werkstukken afgesloten en hard gewerkt in werkboeken en aan andere projecten.
Het was weer een boeiende, afwisselende dag.
Tijdens het feedback moment had Mees nog wel feedback voor ons juffen: ‘Kunnen we voortaan tijdens het eten en drinken niet vast verder gaan met bijvoorbeeld een presentatie, want dan kan ik langer aan Rakettijd werken’ Mees, we nemen het mee!