Donderdag 3 maart 2016 Raket Jonge Kind

IMG_6573

Vanmorgen was onze eerste ochtend bij De Raket. Het was best even spannend om voor het eerst het lokaal van De Raket binnen te stappen! De vaders en moeders (en een opa!) mochten gelukkig even mee het lokaal in.

We begonnen de ochtend met spelletjes (Smartgames). Dat zijn spelletjes waarbij we flink worden uitgedaagd om ‘onze hersens te laten kraken!’. De vaders en moeders vonden het ook leuk om even mee te doen. Toen de ouders vertrokken waren, begonnen we in de kring. We vertelden elkaar hoe we heetten, en ook van welke school we kwamen. Sommige kinderen kwamen met een aantal klasgenootjes, maar een paar kinderen kwamen alleen. Gelukkig leerden we elkaar al snel kennen bij het samenwerken, samen bouwen en samen buiten spelen.

We bleven in de kring zitten en hadden het er met elkaar over wat we allemaal al wisten over ‘de ruimte’ of ‘het heelal’. Dat was al best veel! We maakten een woordweb op het bord en schreven alles op wat we al wisten. Nu was het tijd om nieuwe dingen te leren. We bekeken een aantal filmpjes (over bijv. ruimtetelescoop Hubble, die prachtige foto’s maakt in het heelal), en de juf las een verhaal voor. Hierna mochten we in tweetallen de dingen die we hadden geleerd over het heelal, en de dingen die we al wisten, verwerken op een poster. Sommige kinderen maakten een tekening, en andere kinderen schreven een verhaaltje op de poster. Iedereen deed wat bij hem of haar paste.
Aan het eind vertelde iedereen in de kring wat hij of zij gemaakt had.

Na het eten en drinken gingen we lekker even naar buiten. Gelukkig was het heerlijk weer om buiten te spelen. We moesten nog wel een beetje aan elkaar wennen bij het spelen, maar na een paar minuten waren de kinderen leuk met elkaar aan het spelen!

Na de pauze deden we een spel, en bouwden we een raket van Kapla of blokken. Toen was de eerste ochtend alweer voorbij. Tot volgende week!

IMG_6572 FullSizeRender