Donderdag 29 september – Raket Oudere Kind

De dag startte vandaag weer met de inloop. Er werden weer veel levels van de Smartgames behaald. Elicia had het lastig. Zij kwam maar niet uit kaart 11 van haar Smartgame. Ze bleef maar proberen en proberen. Ze toonde veel doorzettingsvermogen, maar zelfs met hulp van een klasgenoot lukte het niet. Dit level werd een uitdaging voor alle leerlingen. Het spel bleef gedurende de ochtend staan en iedereen mocht proberen eruit te komen.. Uiteindelijk is het Ryan gelukt! Uiteindelijk komen we er samen wel uit!

Het debat ging vandaag over de stelling; ‘Straf krijgen op school hoort erbij’. De meningen liepen leuk uiteen. Het lukt ons ook steeds meer om een echt gesprek te maken van het debat.

Na de presentaties van vorige week, werkten we vandaag met een nieuwe uitdaging, zodat alle leerlingen de tips en tops die ze vorige week kregen meteen in de praktijk konden brengen.

De uitdaging voor deze week was:
img_0019

De nieuwe tweetallen zijn weer hard aan de slag gegaan. Er werd gewerkt over heel verschillende schilderijen. Het liep van Andy Warhol tot Johannes Vermeer en Dali. Volgende week is er nog even tijd om te werken en dan gaan we de spotjes bekijken.

Juf Erina was er vandaag helaas niet door persoonlijke omstandigheden. Daarom moest filosofie in een andere vorm. We hadden in de kring een gesprek over ‘Hebben wij allemaal hetzelfde idee over schoonheid?’. Een vraag waarop het antwoord makkelijk leek, maar na een beetje doordenken ontstonden er leuke gesprekken over smaak en waar smaak nou eigenlijk vandaan kwam en hoe het komt dat je iets mooi vindt en een ander niet. Er werd weer hard gedacht.

Na filosoferen gingen we aan de slag met Rakettijd. Aan het eind konden er al veel raketten verder de lucht in.
Toen we begonnen aan dit schooljaar stonden alle raketten  aan de grond en inmiddels zijn ze al een stukje de hoogte in gevlogen. Sommigen zelf al een heel eind.

img_0020

Tot volgende week!