Donderdag 27 oktober Raket Jonge Kind

img_2411 img_2420

Vandaag startte de dag met iets leuks: de juf had een aantal nieuwe Smart Games besteld, en een aantal kinderen mocht gelijk starten met een nieuw spel. Koen heeft zijn spel inmiddels uitgespeeld, en het kostte heel wat moeite, maar hij zette door!
Nadat we de ochtend zijn begonnen met gebed, gingen we aan de slag met een nieuw thema: ‘leren leren over dieren’, en nee, u ziet niet dubbel! Er staat echt ‘leren leren’. Wat daarmee bedoeld wordt, zal de komende weken duidelijk worden. De juf liet een presentatie zien met een filmpje over leeuwen, we schreven klassikaal een aantal belangrijke weetjes uit dit filmpje op. Bijvoorbeeld: de leeuw is een katachtige, heeft kussentjes onder zijn poten, hij eet buffel, zwijnen en zebra’s en is erg gevaarlijk. Vervolgens kregen we allemaal een boek over een dier. We kregen 10 minuten de tijd om uit dat boek een aantal interessante weetjes te halen en schreven die op. Daarna zette de juf muziek aan, gingen wij door de klas lopen, en telkens als de muziek stopte vertelden we iemand die in onze buurt stond wat we te weten waren gekomen over ons dier. Zo leerden we elkaar ook weer nieuwe dingen!
Na de pauze gingen we aan de slag met constructiemateriaal. We bouwden weer een toren, maar ditmaal van Kapla en Magnetics. De opdracht was om de Magnetics te integreren in het Kapla-bouwwerk, een hele uitdaging!
We deden nog het spel Story Cubes en filosofeerden over de vraag ‘Wie en wat kan denken?’ We eindigden de ochtend met ons Mindset-boekje waarin we werkten aan ons eigen ‘Makkieland’. Volgende keer gaan we verder werken over ‘talenten’ (wat zijn dat eigenlijk?) en gaan we het hebben over hoe fijn het is in ‘Makkieland’. Maar…is het wel slim om altijd in ‘Makkieland’ te blijven..?

schermafbeelding-2016-10-27-om-13-34-16 schermafbeelding-2016-10-27-om-13-34-32 img_2425 img_2422 img_2420 img_2412