Donderdag 26 oktober 2017 Raket Oudere Kind

Vandaag hebben we met elkaar gedebatteerd over de stelling: “Het is belangrijk om op de basisschool Engels te leren”. Er ontstond een goed debat; er werd geluisterd naar elkaar en er werd ingegaan op de argumenten van  groepsgenoten.

Daarna gingen we aan de slag met de start van ons nieuwe project: insecten. Er zijn meer dan een miljoen soorten insecten bekend: sprinkhanen, krekels, wandelende takken, vlinders, libellen, wespen, mieren, bijen, kakkerlakken …

Ze verschillen soms sterk van elkaar, maar hebben ook dezelfde kenmerken. Elk tweetal ging aan de slag met een van de deelvragen. Later werden de gevonden antwoorden uitgebreid gedeeld met de groep. Op deze manier leerden we met en van elkaar. Volgende week gaan we dieper in op het onderwerp.

Na de pauze hebben we ons idee besproken om op 14 december een Raket-Kerst-Concert te organiseren. Benjamin en Liv zijn de voorzitters en elke week zullen we na de pauze tijd nemen om dit project helemaal zelf te organiseren. Met de opbrengst van dit concert hopen we geld op te halen voor de Roparun.

Filosofie ging vandaag over zelfvertrouwen; wat is dat nu precies, hebben we zelfvertrouwen, wat stimuleert ons zelfvertrouwen ….. ? Genoeg stof tot nadenken en gesprek.

Het laatste deel van de morgen hebben we aan Rakettijd gewerkt; iedereen was bezig met zijn/haar persoonlijke project.