Donderdag 26 januari Raket Jonge Kind

Vandaag was het alweer de laatste ochtend van deze periode bij De Raket. Voor sommige kinderen betekende dit afscheid nemen, en andere kinderen komen volgende periode nog een tijdje met ons meedraaien. We laten het einde van de periode natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan, vandaar dat we de ochtend zijn gestart met een feestelijk ontbijt. En zoals u op de foto’s kunt zien was het een erg veelzijdig ontbijt met eieren, broodjes, pannenkoeken, muffins, worstenbroodjes en nog veel meer lekkers. We hebben genoten! Wat leuk dat sommige kinderen zelfs de moeite hadden genomen om iets te bakken. We hadden zelfs koekjes in de vorm van een raket, en cakejes vermomd als hamburger (vraagt u maar eens aan uw kind wat dat precies voor cakejes waren!). Wat extra gezellig was, was de komst van de andere raketgroep in onze klas. We waren met een hele klas vol!

De juf heeft verschillende nieuwe Smart Games aangeschaft die we natuurlijk even moesten proberen. De leerlingen fungeerden vandaag even als echte ‘spelletjestesters’, zodat de juf weet of de spelletjes leuk en geschikt (en moeilijk genoeg!) zijn voor de kinderen die komende periode naar De Raket komen.

Omdat de vaders en moeders (en opa’s en oma’s) aan het einde van de ochtend een kijkje kwamen nemen in ons lokaal, hebben we nog even hard gewerkt aan een korte presentatie. We bespraken de onderwerpen die de afgelopen periode aan bod zijn gekomen: het museumbezoek (Museum Boijmans), onze droomplaneet, leren presenteren, bouwen met Kapla, filosofie, leren over dieren (en hun symboliek), en nog veel meer. In tweetallen hebben we vervolgens een korte presentatie voorbereid voor de ouders zodat zij van ons te horen kregen wat we precies hebben gedaan de afgelopen tijd. We vonden het erg gezellig om de vaders, moeders, opa’s en oma’ in de klas te hebben en we hopen dat u het leuk en informatief vond om een kijkje bij ons te nemen! Voor de kinderen die de komende periode niet naar De Raket komen: heel veel succes op je eigen school! En de kinderen die over twee weken weer present zijn: tot gauw!