Donderdag 25 november 2021 Raket oudere kind

Vanmorgen gingen we aan de slag met ons project over uitvindingen van de toekomst. We maakten ons ontwerp af, schreven er een toelichting bij en ontwierpen een rebus. Toen de opdracht werd uitgelegd varieerden de reacties van ‘dat heb ik al weleens gedaan en kan ik al lang’ tot ‘ik kan dit niet, ik kan niet tekenen’. De juf heeft ons stap voor stap begeleid en wat bleek: we denken vaak veel te moeilijk! In kleine stapjes leerden we onze  ‘ik kan het niet’ ‘dit is te moeilijk’ en ‘dit is stom’ overwinnen en kwamen we tot mooie resultaten. Ontdekking van de ochtend bleek te zijn dat ‘ik kan dit al lang, vind dit saai, heb dit al weleens gedaan’ vaak ook betekent ‘ik vind dit lastig, ik denk dat ik dit niet kan’. Een leerzame ochtend!

We lazen nog een superdilemma over een rechtszaak en leerden hoe rechters niet alleen naar de wet kijken maar ook naar wat ‘redelijk’ is en spraken hier met elkaar nog even over door.

We eindigden met een langere periode ‘raket-tijd’ waarin we tijd hadden om te werken aan onze eigen leerdoelen.