Donderdag 25 januari 2017 Raket Oudere Kind

Vandaag hebben we een debat gevoerd over de stelling: “Proeven doen met dieren moet kunnen”. De eerste reactie van de leerlingen was natuurlijk dat het niet kon, dat het zielig was. We hebben  voor het debat kort besproken waar het nu eigenlijk echt om ging. Daarna kreeg iedereen een verplichte mening en werd een goed debat gevoerd. Er werd op een rustige respectvolle manier gedebatteerd.

Daarna gingen de leerlingen aan de slag met stap 6 van de Bright Ideas Challenge; de teams hebben een filmpje gemaakt van 1 minuut van hun bright idea. Elk team heeft een tekening, beschrijving en het filmpje van hun bright idea opgestuurd. Team Techno stuurde een ontwerp van de Electroschoen in en Team Energy Boost stuurde een ontwerp van de Light Hub Zeppelin in. De challenge zit er op voor de leerlingen van de Raket. De ingezonden ideeën worden door de jury bekeken en wij wachten nu af ; )

 

 

Nadat we heerlijk buiten speelden, kregen we van Laurens Jan een traktatie omdat het de laatste keer Raket was deze periode:

We filosofeerden over de vraag:”Wat is gevoel”…. Dit bleek een moeilijk vraag te zijn, de leerlingen konden goed verschillende gevoelens benoemen, maar om woorden te geven aan de betekenis van het woord gevoel, dat was best lastig. Sebastiaan zei dat hij dacht dat gevoel was, wat je lichaam je probeert te vertellen. Mooi gezegd toch?!

Volgende week gaan de leerlingen naar de eigen school en op donderdag 8 februari zien we elkaar weer en zullen we kennismaken met: Sem, Pien, Famke en Anne.