Donderdag 23 juni – Raket Oudere Kind

Het was vandaag alweer de één na laatste ochtend in De Raket deze periode.

We begonnen vandaag met de stelling ‘Dieren op de kinderboerderij zijn zielig’. Een stelling die weer veel argumenten wist los te weken en waarbij het soms ook weer heel lastig bleek te zijn wanneer je niet je eigen mening mocht verdedigen. 🙂
Na de stelling was het tijd voor een nieuwe uitdaging. De opdracht was: Bouw met je groepje een baan voor een pingpongbal. De bal moet vanaf het moment van loslaten tot stilliggen precies 7 seconden onderweg zijn. Je bouwt de baan met papier en plakband. Deze uitdaging biedt een combinatie van praktische en analystische intelligentie met een beetje creativiteit. Je had je praktische intelligentie nodig om goed met het materiaal om te gaan een een constructie te bouwen, je analystische denken om mogelijke fouten te zien en te verbeteren en je creativiteit om ongewone dingen te bedenken die de pingpongbal  precies 7 seconden laat rollen.
Het was weer een spannende uitdaging met een mooi resultaat. Alle ballen rolden tussen de 4.5 en 12.5 seconden. Allemaal heel dicht in de buurt dus! Op de winnende baan rolde de bal 7.7 seconden. Heel knap!
Deze keer werkten we samen in groepen die door het lot bepaald werden. Dit ging heel goed. Zo verwoordde één van de leerlingen: ‘Ik werkte samen met kinderen die ik normaal echt niet zou kiezen, maar nu ging het eigenlijk heel goed.’
Na de uitdaging vierden we de verjaardag van Jesper.
Na het smikkelen en buitenspelen filosofeerden we voor de laatste keer deze periode. We filosofeerden over het prachtige onderwerp ‘Het goddelijke’. Het was mooi om met elkaar te praten over Godsbeelden en geloven.
Toen nog tijd voor Rakettijd en daarna was het alweer 12.00 uur.

Volgende week is de laatste lesochtend van De Raket dit schooljaar. We gaan dan gezellig met elkaar ontbijten en vanaf 11.30 uur zijn ouders, opa’s, oma’s, broers, zussen enz van harte welkom om even een kijkje te komen nemen in De Raket.

Tot volgende week!

IMG_2503 IMG_2502 IMG_2504 IMG_2506 IMG_2507 IMG_2508 IMG_2510 IMG_2511 IMG_2512