Donderdag 23 juni Raket Jonge Kind

IMG_9106

Vandaag, voor dit schooljaar, de een na laatste ochtend bij De Raket..! We hebben het er met elkaar over gehad hoe het bij de Raket Oudere Kind zal zijn voor sommige leerlingen. Zij vinden het best spannend om volgend schooljaar bij de ‘grote kinderen’ in de groep te zitten.

We blikten terug op vorige week. We wisten nog heel goed dat water drie vormen kan hebben: waterdamp, ijs (vaste stof) en water (vloeibaar).

De juf las een boekje voor over regen. We bespraken met elkaar de waterkringloop (van water in de rivier, naar damp, naar wolken, naar regen). Ook deed de juf een heel leuk proefje: hoe kun je een ei laten drijven in een glas water? Vraagt u maar eens aan uw kind hoe dat kan!

Vorige week hebben we met elkaar een mindmap gemaakt waar we in schreven waar we allemaal water voor gebruiken. Vandaag dachten we na over bezuinigingen: hoe kunnen we zuiniger omgaan met water en water besparen?

We filosofeerden over vriendschap: kun je bevriend zijn met een dier? En met een boom? En hoe weet je of iemand je vriend is? Mooie opmerking van Sun: ‘met een boom kun je ook vrienden zijn, want een boom geeft ons zuurstof. En vrienden geven je vaak iets, dus is een boom ook je vriend’.

Hierna kregen we een ‘bouw-uitdaging’ voor onze kiezen: pak 25 Kapla-plankjes en maak hiermee de hoogste toren. Dat was erg leuk, maar ook lastig! De hoogste toren was bijna 1 meter hoog, en was gemaakt door Lars!

Volgende week gaan we heerlijk met elkaar ontbijten, tot dan!

IMG_9104 IMG_9117 IMG_9115 IMG_9111 IMG_9110 IMG_9109 IMG_9107