Donderdag 22 september Raket Oudere Kind

Vandaag in de inloop zijn bijna alle leerlingen gestart met een Smartgame. Vanaf deze week is het de bedoeling dat alle leerlingen ook een registratieblad bij gaan houden. Zo kun je precies zien waar je gebleven bent en hoeveel kaarten je per week gedaan hebt. Smartgames beginnen altijd gemakkelijk, maar worden steeds moeilijker. Het is boeiend om bij te houden hoe dat gaat!

Na de inloop hadden we het in het debat over de stelling ‘Fietsen met een telefoon in je hand is dom’. Sommige leerlingen moesten de mening verdedigen die ze eigenlijk niet zelf hebben. Extra lastig, maar wel een uitdaging! Op elkaar reageren gaat steeds beter.

img_3045

Na het debat mocht iedereen nog 20 minuten werken aan de presentatie van het kunstwerk. Toen was het zover.. De eerste presentatie van deze periode. Altijd best een spannend moment! Ieder tweetal had iets te vertellen en niemand raakte helemaal in de stress, dus eigenlijk had iedereen het heel goed gedaan. Natuurlijk waren er ook  nog veel aandachtspunten, maar we leerden dat dat juist goed is, want dan heb je iets geleerd. De volgende twee keer krijgen de leerlingen een soort gelijke opdracht in een ander tweetal en kunnen alle leerlingen dat wat nu nog niet zo goed ging, verbeteren. Dan leer je pas echt! Zoals Sun verwoordde: ‘Eigenlijk is het goed als je altijd een foutje maakt, want dan kun je altijd leren’.

img_3047 img_3048

Bij filosofie filosofeerden we over de stelling: Wat is mooi? Een boeiende,  pakkende vraag die zorgde voor mooie gesprekken.

Tijdens Rakettijd is iedereen weer hard aan de slag gegaan met zijn of haar eigen leerwerk. De kinderen die talen leren zijn al hard medailles aan het binnenslepen! De werkboeken raken steeds meer gebruikt, over uitvindingen wordt nagedacht, de Kapla wordt op kunstige wijze op elkaar gestapeld, er wordt hard geprogrammeerd en over eigen onderwerpen wordt nagedacht. Kortom; we hebben weer keihard gewerkt!

img_3049

Tot volgende week!