Donderdag 22 juni Raket Jonge Kind

Vandaag gingen we aan de slag met een ‘hogere orde denkopdracht’ van Slimpuls. De opdracht luidde als volgt:

Maak een dierentuin met 10 dieren en 7 hokken.

  1. Bedenk welke 10 dieren je neemt.
  2. Zoek eerst informatie over de dieren op.
  3. Bedenk hoe je ze verdeelt over de hokken. Zet ze zo bij elkaar dat het klopt. Ze mogen elkaar bijvoorbeeld niet opeten. Ook de klimaten van de hokken moeten kloppen. Zo mogen de leeuwen niet naast de pinguïns want dan hebben de leeuwen het koud of het ijs van de pinguïns smelt.
  4. De oppasser moet in één rondje alle dieren te eten kunnen geven. Bouw erbij wat de oppasser nodig heeft.

In twee teams gingen we aan de slag met bouwen, overleggen, samenwerken, creatief denken etc. Voor deze grote opdracht hadden we veel tijd nodig en we hebben er dan ook heerlijk lang en intensief aan gewerkt. Volgende week kunt u het resultaat komen bewonderen.

We bleven in thema en keken een filmpje over haaien in de Noordzee. Dat vonden we heel interessant! We leerden dat er veel verschillende soorten haaien in de Noordzee leven en zagen hoe ze werden gevangen, een tracker kregen en vervolgens werden teruggezet in zee. Zo kunnen we veel te weten komen over de gewoontes van deze haaien en volgen waar ze precies allemaal naartoe gaan.

Nadat we flink opgeruimd hadden – want wat een rommel wordt het als we creatief bezig zijn! – en Lars werd uitgeroepen tot opruimbaas van de ochtend, gingen we aan de slag met breinbrekers. Voor sommige kinderen had de juf wel erg makkelijke breinbrekers gekozen, dus volgende keer worden ze (nog) moeilijker!

We eindigden met Story Cubes waarbij we onze fantasie de vrije loop lieten en de meest spannende verhalen (sommige met een wel heel verrassend einde) bedachten. Tot volgende week! Je mag een spelletje meenemen. Denken jullie aan het meenemen van de ontbijtspullen? En om half 12 komen jullie vader/moeder/opa/oma nog even een kijkje nemen in de klas. Tot volgende week!