Donderdag 21 april Raket Jonge Kind

IMG_7386 IMG_7381

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat een leerzame ochtend hebben we weer gehad bij De Raket. Gelukkig waren ook Jorrit en Armin weer beter! Juf Dian van DOE! PMT kwam vanmorgen weer een les verzorgen. We deden verschillende oefeningen en spelletjes in de gymzaal waarbij samenwerken, uitleggen en overleggen een grote rol speelden. Om elkaar door een parcours met hindernissen te begeleiden moesten wel elkaar duidelijke aanwijzingen geven. Vooral toen we het de tweede keer met onze ogen dicht deden, was het best spannend! Na dit parcours deden we een spel waarbij we een aantal voorwerpen neer moesten leggen, waarbij we aanwijzingen aan iemand anders gaven. De ander kon niet zien hoe wij de voorwerpen neerlegden, dus moesten we het ‘blind’ imiteren. Het ging er hierbij om om zo duidelijk mogelijk aanwijzingen te geven en om goed naar elkaar te luisteren. Dat was nog best lastig!

Na deze les werkten we verder aan ons project over archeologie. Dion had iets heel leuks meegenomen: een dinosaurus in een blok steen. Hij moet thuis de dinosaurus nog uit de steen hakken en voorzichtig afborstelen. Volgende keer neemt hij de dinosaurus mee om te laten zien. Jorrit heeft bij een oud kasteel een scherf gevonden van wel 400 jaar oud! Leuk dat iedereen spullen meeneemt om te laten zien!

We namen de tijd voor ons project, want het kost veel moeite om informatie op te zoeken en te verwerken op een poster. We maakten een poster met onze vraag (bijvoorbeeld: ‘wanneer is het graf van Toetanchamon gevonden, en welke schatten lagen erin?’ ‘Waar speelden kinderen vroeger mee?’ Of ‘welke wapens en gereedschappen gebruikten mensen in de Middeleeuwen?’ Lastige vragen waarop we probeerden antwoord te vinden. Ook maakten we er een tekening bij. Het stellen van een concrete vraag vonden we lastig, maar we hebben dit met elkaar geoefend. Verder hebben we tijdens dit project geleerd hoe je informatie opzoekt in een boek (hoe zoek je en waar zoek je?). Aan het einde van de ochtend bespraken we een aantal posters in de kring. Volgende keer gaan we de rest van de posters bekijken. Een fijne vakantie allemaal, en tot ziens na de meivakantie!

IMG_7386 IMG_7384 IMG_7379 IMG_7380 IMG_7375 FullSizeRender