Donderdag 19 september 2019 Raket Oudere Kind

Vanmorgen werkten we weer over het onderwerp ‘zwaartekracht’. Doel van de les was het opzoeken van informatie (vijf weetjes) en dit presenteren. De juf besprak eerst met ons hoe je informatie op kunt zoeken, waar je het kunt vinden, wat betrouwbare bronnen zijn, wat valkuilen zijn bij het zoeken etc. De leerlingen werkten ook aan hun eigen doelen: Bryan wilde bijvoorbeeld leren hoe je een slideshow maakt voor je presentatie, en Naomi leerde hem hoe dat moet. Ook zag ik vanmorgen een paar echte doorzetters: Tim en Dario waren hun document kwijt en moesten halverwege opnieuw beginnen. Als een pitbull beten ze zich vast in de opdracht, en ze kregen het nog af ook! Het was leuk om te zien hoe sommige kinderen een goed team vormden met: Dario was praktisch en een echte aanpakker, Tim was analytisch en creatief, en samen hielden ze elkaar bij de les! Ook Tjeerd, Sil en Nout hebben een en ander geleerd. En dat begon vooral met het zoeken van informatie: hoe pak je dat nu aan? Of begin je gewoon gelijk met je presentatie? Samen hebben we gekeken hoe je de informatie in een slideshow kunt zetten. Dit pikten ze vliegensvlug op. Volgende week gaan ze verder en sluiten ze de opdracht af met een presentatie. Ook Koen en Max werkten goed samen. Zij ronden de opdracht volgende week af met een spetterende presentatie!

Naomi & Bryan en Esmée en Eleonore waren klaar met de opdracht en mochten het presenteren. De klas gaf hen een aantal tips en tops waar ze de volgende keer weer mee aan de slag kunnen. Goed gedaan Naomi, Bryan, Esmée en Eleonore!

Na het project deden we nog een bouwopdracht en werkten we aan ons eigen project tijdens Rakettijd. De juf kijkt met ons mee zodat we aan het einde van een cyclus ook echt een bepaald (leer)doel hebben behaald. Samen kijken we hoe we dat doel kunnen halen, en hoe het komt als het een keer niet lukt.

Volgende week werken we verder over het onderwerp ‘zwaartekracht’, en over een aantal weken staat er weer een ander project op het programma. Tot volgende week!