Donderdag 19 januari 2017 Raket Oudere Kind

 

 

Vandaag beleefden we met elkaar de een na laatste ochtend in de Raket deze periode. We debatteerden over de stelling:”De middelbare school moet huiswerk vrij zijn”.  We kregen allemaal een verplichte mening. Er werden goede argumenten gevonden om elkaar te overtuigen. Joek, Tobias, Sebastiaan en Mona presenteerden hun uitdaging van vorige week nog omdat Joek en Mona toen ziek waren. Daarna presenteerde iedereen voor de groep de uitdaging: “Ontwerp je eigen planeet”, deze planeet moet passen binnen ons zonnestelsel. Het was prachtig om te horen hoe goed de leerlingen nagedacht hadden over mogelijkheden voor een nieuwe planeet passend binnen ons zonnestelsel.

Na de pauze vierden we Elicia’s verjaardag. Elicia had een mooie tekst op haar trui: “Life is wonderful”. Het zou een mooi onderwerp voor filosofie kunnen zijn. Filosofie ging deze keer over: “Maakt geld gelukkig?”. Het kwam er op neer dat we dachten dat geld geluk dichterbij kan brengen, maar dat geluk niet te koop is.

Volgende week is de laatste keer van deze Raketperiode. We starten die ochtend met een gezamenlijk ontbijt en eindigen die ochtend samen met de leerlingen en ouders/ opa’s, oma’s / andere belangstellenden. We hopen op een gezellige ochtend met elkaar.