Donderdag 18 mei Raket Jonge Kind

Nadat we weer een stuk verder zijn gekomen met de SmartGames, gingen we aan de slag met ons nieuwe project: camouflage in het dierenrijk. In groepjes werkten we aan een presentatie over een of meerder dieren en hun unieke camouflage. Zo vertelde de juf ons bijvoorbeeld over de koepelspin die zich vermomd als lieveheersbeestje, en lazen we hoe dieren in het regenwoud, het bos, de woestijn, in de oceaan en op de savanne zich verstoppen. We mochten vandaag zelf kiezen hoe we ons gingen voorbereiden op onze presentatie. We hebben de afgelopen periode zoveel geoefend met samenwerken, overleggen, mindmaps, boekjes en posters maken dat de juf er alle vertrouwen in had dat we met elkaar een werkvorm zouden uitkiezen die bij ons past! In groepjes gingen we aan de slag en na de pauze presenteerden we het resultaat aan elkaar.

Nadat we het jeugdjournaal bekeken en besproken hadden gingen we aan de slag met een bouw-uitdaging. We mochten kiezen: een knikkerbaan maken van Kapla, waarbij de knikker in een keer zo ver mogelijk zou rollen, of een parkeergarage bouwen met daarin een baan voor uitrijdende en een baan voor inrijdende auto’s. Volgende keer gaan we verder aan deze opdrachten werken. Oefen thuis gerust nog even verder; wie weet kunnen de slimme ideeën van thuis meegenomen worden naar De Raket.

We eindigden de ochtend met een verrassing: we kregen allemaal een mooi certificaat en een cadeautje omdat we meegedaan hadden aan de W4 kangoeroewedstrijd! Sommige kinderen gingen zelfs naar huis met een extra prijs omdat ze de hoogste score hadden van onze groep. Gefeliciteerd!

De volgende keer werken we verder aan ons thema ‘camouflage in het dierenrijk’. De kinderen mogen boeken/tijdschriften e.d. meenemen over dit thema. Het liefst ook tijdschriften waar in geknipt mag worden!