Donderdag 17 maart Raket Jonge Kind

FullSizeRenderWe hadden weer een leuke, maar ook drukke ochtend. Vandaag vindt namelijk de wereldwijde wiskundewedstrijd W4Kangoeroe (http://www.w4kangoeroe.nl/kangoeroe/) plaats. Eigenlijk is deze wedstrijd alleen voor scholieren vanaf groep 3, maar wij hebben de toets allemaal gemaakt! Het was erg leuk om zulke moeilijke rekenopgaven te maken, maar ook wel moeilijk! Toen we klaar waren kregen we een speciale liniaal met een ‘tafelkaart’ erop als cadeautje. We horen volgende keer van de juf hoe we het hebben gedaan, want de juf gaat de boekjes opsturen!

Tijdens het eten en drinken liet de juf een heel dik boek zien met allemaal kleine boekjes over wel 50 verschillende onderwerpen, zoals de ruimte, dansen, voetbal, wilde dieren, goochelen, mode etc. We kozen de boekjes over goochelen en over voetbal, en de juf las ze voor.

Na het buiten spelen filosofeerden we over de vragen als ‘kun je alles leren?’ ‘wat is leren eigenlijk?’ en ‘ben je ooit klaar met leren?’. We leerden hierbij vooral om naar elkaar te luisteren, samen na te denken, en niet te snel te stoppen met nadenken.

Vervolgens werkten we nog even door aan ons project over de ruimte. De ene groep leerde over de maanlanding, het pak van een astronaut en over raketten, en de andere groep zocht informatie op over planeten en schreef dat op de poster.

Volgende week zijn we donderdagochtend op onze eigen school, dus we zien elkaar weer over twee weken!

FullSizeRender (1)IMG_6851