Donderdag 16 maart Raket Jonge Kind

Vanmorgen hebben we weer hard gewerkt. We deden mee aan de Kangoeroewedstrijd, een wereldwijde wiskundewedstrijd voor leerlingen vanaf groep 3. Het boekje met opgaven hebben we mee naar huis genomen, zodat ook ouders er thuis hun hersens over kunnen laten kraken! Het was een hele kluif, en we moesten er dan ook hard voor werken. Over een aantal weken horen we de uitslag, en wie weet winnen we wel een prijs!

Na de wiskundetoets trakteerde Nels op lekkere cupcakes omdat hij binnenkort jarig is. (Alvast) gefeliciteerd, Nels! We debatteerden over de stelling ‘iedereen boven de 18 móet stemmen’. Samen hadden we het erover hoe het nu is geregeld (vanaf 18 jaar mag je stemmen, maar het hoeft niet) en wat we daarvan vinden. De uitdaging was om ook nog argumenten te geven bij onze mening.

Hierna gingen we aan de slag met Kapla. Een aantal weken geleden bouwden we een zo hoog mogelijke brug over een ‘ravijn’ van 20 centimeter breed. Deze keer was de uitdaging om de brug nog hoger te maken en hierbij goed te overleggen over de aanpak.

We eindigden de ochtend met de spelletjes die Esmée en Lars mee naar huis hadden genomen. In twee groepjes moesten zij het spelletje uitleggen en leidinggeven. Hierbij lette de juf op hoe we samenwerkten en of iedereen het spel wel begreep en ook echt aan de beurt kwam. Hiermee blijven we de komende tijd nog oefenen.

Tot volgende week!