Donderdag 16 februari 2017 Raket Oudere Kind

Gelukkig waren we vandaag helemaal compleet als groep! Ook Zoë, Merlijn en Sebastiaan waren er vandaag (weer).
We zijn weer gestart met het verder puzzelen in de Smartgames. Het wordt steeds een beetje moeilijker!
Na het kringgesprek deze week kwamen we erachter dat er veel muzikale leerlingen in deze groep zitten. Daar moeten we een keer iets mee doen!
We zijn vandaag in debat gegaan over de stelling: ‘Kinderen  moeten zelf weten of ze een helm dragen’. Het ging er hierbij om dat er wetenschappers zijn die van mening zijn dat kinderen bij voetbal en andere contactsporten eigenlijk altijd een helm zouden moeten dragen. Het was wederom een goed debat. Iedereen had een goede inbreng. Op onze Facebookpagina vindt u een kort filmpje van ons debat.
Daarna was het tijd om de Marshmallow Challenge te herhalen. Het was spannend, want het doel was om je prestatie van vorige week te verbeteren. Het groepje met de toren van 45 cm, moest proberen nog hoger te komen en de andere groepen moesten natuurlijk proberen hen alsnog te verslaan. Dit bleek wederom een lastige opdracht. Bij sommige leerlingen kwam er wat stress bij kijken en anderen merkten dat ze best snel opgaven. Hier hebben we uitgebreid over nagepraat, zodat we hier weer van konden leren.

Uiteindelijk heeft, op één groepje na, iedereen het resultaat van vorige week verbeterd. Bij dat ene groepje, stortte de toren op het laatste moment in.

Na de pauze hebben we gefilosofeerd over de vraag ‘Helpt straf?’

En nadat we met z’n allen vast wat spullen van het lokaal naar onze nieuwe plek gebracht hadden, hadden we ook nog tijd voor Rakettijd.
Alle leerlingen zijn gestart met werken aan hun eigen leerdoel. Altijd weer een leuk moment om te zien dat iedereen enthousiast aan de slag gaat met heel verschillende vakken. Sommige leerlingen zijn met een taalcursus gestart, een ander is met bouwuitdagingen gestart om te leren doorzetten en weer anderen zijn begonnen aan een werkstuk. Kortom, de keuzes waren heel veelzijdig.
Dit laat maar weer zien dat er altijd veel te leren valt!

Volgende week gaan we op excursie naar het Natuur Historisch Museum? We zoeken nog ouders die ons willen rijden. Heeft u misschien tijd?
Tot volgende week!