Donderdag 15 september 2016 – Raket Oudere Kind

Vandaag hadden voor het eerst een ‘echte’ Raketochtend met alle onderdelen die in de Raket thuishoren!

We begonnen met een inloop. Even spelletjes doen of een boek lezen. Altijd een fijn moment, al moeten spelletjes vanaf volgende week wel op volgorde gedaan worden en helemaal worden afgemaakt!
In de kring hebben we eerst even gepraat over afgelopen week en daarna keken we het Jeugdjournaal waarna we debatteerden over de stelling ‘In het bos heb je geen WiFi nodig’. Een stelling waarover de meningen flink waren verdeeld. Het was soms lastig om echt bij het onderwerp te blijven, maar op elkaar reageren gaat steeds beter.

Daarna gingen we aan de slag met een grote uitdaging! In tweetallen werkten we hieraan.
De uitdaging was in het kort: Geef advies aan een museum in Parijs. Zij willen een Hollands schilderij aankopen, maar weten niet welke. Kies een schilderij uit en zoek hier informatie over. Zorg ervoor dat de directie van het museum overtuigt raakt en jullie schilderij wil aankopen.
De tweetallen hebben hard gewerkt. Volgende week mogen zij er ook nog even aan werken, maar dan moet het ook gepresenteerd worden. We zijn benieuwd!

Na de pauze gingen we met filosofie aan de slag met de vraag ‘Zijn wij allemaal kunstenaars?’ Een boeiende vraag waar goede gesprekken uit voortkwamen. Zo goed dat Sun aan het eind van het gesprek zei: ‘Gaan we nu al stoppen? Ik wil nog niet stoppen.’ Tobias gaf aan: ‘Leuk om hard na te denken en toch niet in een boek te hoeven werken. Je kan zo ook nooit iets fout doen.’

Daarna zijn we nog hard aan de slag gegaan met Rakettijd. Er zijn kinderen met talencursussen begonnen, met werkstukken gestart, in een werkboek aan het werk gegaan en met bouwwerken gestart.

Kortom; een volle ochtend met heel veel interessante momenten.

Tot volgende week!

img_3025 img_3026 img_3027 img_3028 img_3029