Donderdag 15 november Raket oudere kind

Vanmorgen hebben we weer hard gewerkt! We maakten een start met ons boekje over ‘mijn uitvinding’. In groepjes dachten we na over uitvindingen en de oplossingen die slimme uitvindingen vaak bieden voor een probleem. We gaan hier volgende week mee verder en ontwerpen dan een echte reclameposter voor onze uitvinding.
Verder hebben we gedebatteerd over de stelling ‘ik denk dat er buitenaards leven bestaat’ en deden we een spel waarbij we allemaal iets moesten bedenken waarin we de enige waren: bijv. een unieke hobby, een vakantiebestemming of een uiterlijk kenmerk dat wij als enige van de groep hebben. Daarna bespraken we hoe het is om ergens de enige in te zijn, of hoe het voelt als je dénkt dat je ergens de enige in bent (soms is dat jammer, en soms juist een opluchting, zeiden Famke en Benjamin).
We eindigden met de marshmallow challenge en rakettijd. Bij de marshmallow challenge moesten we van 20 ongekookte spaghetti-slierten, een meter touw en een rol tape een constructie maken die stevig bleeft staan, zo hoog mogelijk was en waarop een marshmallow kon blijven liggen. Deze challenge gaan we over een paar weken herhalen. Tot volgende week!