Donderdag 15 december – Raket Oudere Kind

Vanmorgen startten leerlingen met het werken aan hun uitdaging die later gepresenteerd zou gaan worden, anderen waren klaar, zij deden een Smartgame. Nadat we het programma van de morgen besproken hadden, gingen we debatteren. De stelling was: Elk kind moet aan een teamsport doen. Vandaag werkten we met een verplichte mening; er gingen veel argumenten over en weer. Iedereen heeft uit zichzelf de beurt genomen, de leerlingen reageerden goed op elkaar, het onderwerp werd goed vastgehouden. Aandachtspunt voor de volgende keer is dat we er vooral in het begin op moeten letten dat we de ander uit laten praten.

Daarna was het tijd voor de presentaties van onze eerste uitdaging van het nieuwe project “”Wat een ruimte”. En Joek deed een extra presentatie over zijn droomauto. Na de pauze, waarin we Menno’s verjaardag vierden,  zijn we gestart met uitdaging 2 van “Wat een ruimte”.

De uitdaging was: Vandaag gaat de uitdaging ook over jullie reis in de ruimte naar jullie planeet.  Bedenk eens goed; welk voorwerp heb je nu echt nodig tijdens je verblijf op deze planeet. Of welk voorwerp zou je goed kunnen gebruiken? Waarschijnlijk bestaat dit voorwerp niet hier op aarde. Je zult het dus moeten ontwerpen. Ontwerp een voorwerp wat je nodig hebt tijdens je verblijf op jullie planeet. Teken dit voorwerp en leg op deze tekening uit hoe het werkt. Bedenk weer goed: Hoe zijn de omstandigheden op de planeet? / Hoe kan dit voorwerp onder deze omstandigheden functioneren? / Waarom is dit voorwerp handig om te gebruiken? 

Na de vakantie krijg je 2 minuten de tijd om je voorwerp te presenteren.

Het laatste half uur gingen we aan de slag met Rakettijd, er werden weer veel medailles voor de verschillende talen verdiend. Volgende week gaan de leerlingen naar hun eigen school. We zien elkaar weer op donderdag 12 januari 2017.

We wensen iedereen prettige kerstdagen en een goed 2017 toe!