Donderdag 14 november 2019 Raket Oudere Kind

Vanmorgen gingen we weer aan de slag met Dian van Doe! PMT. Zij keek onder andere met ons naar de tien dieren van de Axenroos. Daarbij keken we goed op welk dier we leken, welke kwaliteiten we hebben en wat onze leerpunten zijn. Ook keken we goed naar hoe we dan van elkaar kunnen leren. Hier is meer te lezen over de Axenroos:

Vervolgens deden we een aantal activiteiten waarbij we gingen oefenen met samenwerken. Wat opviel was dat een aantal kinderen – bij een heel lastige opdracht waarbij ze diep en snel moesten nadenken – ineens heel gefocust samen konden werken. Ook bedacht een aantal leerlingen manieren om een opdracht uitdagender te kunnen maken (bijv: nu hebben we deze opgave in 15 seconden opgelost, kunnen we het ook sneller?). We hebben veel geleerd over onszelf en elkaar!

Na de pauze werkten we aan de afronding van onze opdracht over de Tweede Wereldoorlog en presenteerden we onze Kahoot-quiz. Klein leerpuntje: wel zo handig als je je gebruikersnaam en wachtwoord van Kahoot onthoudt. Dan kunnen we de quiz ook op het bord/klassikaal doen:-)!

We eindigden met Rakettijd en een aantal kinderen rondde hun opdracht af. De juf besprak met deze kinderen hoe de opdracht ging en we bedenken zelf wat onze leerpunten zijn voor de volgende keer.

Tot volgende week!