Donderdag 14 juni 2018 Raket Oudere Kind

Vandaag gingen we naar Calvijn Vreewijk en de les die we volgden vond buiten plaats. Met elkaar liepen we naar Educatieve tuin de Enk. Deze tuin is een combinatie van een klassieke schooltuin met groenten en sierbloemen en een natuurtuin met biotopen en uiterst creatieve, natuur- en milieuvriendelijke tuin- en speelelementen. Een geweldige omgeving voor de leerlingen ( en ouders en juf).

We kregen les over muizen. Eerst leerden we over muizen, over de soorten die er zijn in Nederland, hun kenmerken en eigenschappen. Daarna gingen we op pad in de tuin om te kijken of we één of meer muizen gevangen hadden en in onze vallen. Dit zijn natuurlijk wel vallen waar de muizen in blijven leven en voldoende voer hebben.

In drie van de tien vallen zaten muizen. Voorzichtig werden de muizen in een plastic bak met deksel gezet zodat we eerst allemaal de gevangen muis goed konden observeren. Daarna mocht iedereen die wilde de muis even vasthouden en daarna werd de muis weer vrij gelaten. Daarna maakten we nog een wandeling door paadjes, bosjes en over vlonders, het was echt kruip door sluip door.

Toen we terug waren op het plein van school zagen we een leerling die een cijfer moest halen voor een Natuurkunde practicum. Hij moest een raket zover mogelijk weg schieten m.b.v. luchtdruk. Wij mochten meekijken en hoorden hoe het werken aan de opdracht in z’n werk was gegaan. Daarna mocht iedereen de raket een keer wegschieten.