donderdag 14 januari 2016

Een aerodynamische ochtend bij De Raket

Het was weer een leerzame ochtend op De Raket. We begonnen de dag met een debat over de stelling ‘winterweer is leuk’. De meeste kinderen houden erg van winterweer, en vonden het dan ook erg lastig als ze argumenten tégen deze stelling moesten aanvoeren.

Vervolgens kregen we een les over vliegtuigen. We vouwden ons eigen vliegtuig en deden testvluchten waarbij we analyseerden wat er mis en wat goed ging. We vulden een storingsformulier in en dachten in tweetallen na hoe we ons vliegtuig konden verbeteren. Doel van de les was niet alleen het vouwen van een goed vliegtuig, maar ook het analyseren van fouten, samenwerken, en het invullen van een storingsformulier. Na de pauze dachten we samen na over de vraag ‘maakt geld gelukkig?’ tijdens filosofie. Een aantal leerlingen kwam met de opmerking dat je om gelukkig te zijn, beter ‘iets te wensen over kon laten.’ We eindigden deze morgen met Rakettijd.

Volgende week sluiten we deze periode bij De Raket af met een gezamenlijk ontbijt. We nemen allemaal iets te eten mee en maken er met z’n allen een leuke afsluitende ochtend van!

foto 1 (6) foto 3 (4) foto 4 (1) foto 5 (1)