Donderdag 12 mei Raket Oudere Kind

Na elkaar weer even gesproken te hebben tijdens de inloop en het kringgesprek zijn we met elkaar in debat gegaan over de een pittige stelling. De stelling was: ‘Als je écht honger hebt, mag je stelen’.
Net als de afgelopen weken kreeg je een mening van de juf. Acht leerlingen moesten voor de stelling zijn en acht leerlingen moesten tegen zijn. Het debat was pittig. Achteraf bleek dat alle leerlingen eigenlijk tegen de stelling waren. Knap van de zeven leerlingen die ‘voor’ de stelling waren! Die hebben er toch voor gezorgd dat er een echt debat ontstond.
Hierna hebben we de rest van de ochtend gebruikt om het project ‘Mijn toekomst’ af te sluiten. Dit deden we door een ‘Elevator pitch’ te houden over de poster die de afgelopen weken bij iedere leerling ontstaan is.
Een Elevator pitch is een zeer korte presentatie waarin je alleen het hoognodige vertelt om mensen enthousiast te maken over wat je vertelt. Wat was dit goed gelukt en wat is het leuk om te horen dat sommige leerlingen al zo’n mooi beeld van de toekomst hebben.
Volgende week start onze lessencyclus op Calvijn Vreewijk. Tot volgende week!

IMG_2279 IMG_2280 IMG_2281 IMG_2282 IMG_2283 IMG_2285 IMG_2287