Donderdag 12 mei Raket Jonge Kind

IMG_8018

Vanmorgen begonnen we met vertellen wat we in de vakantie hebben beleefd. Heel toevallig heeft Dominiek in de vakantie op de BSO zelf archeoloog gespeeld. We hebben de afgelopen weken bij De Raket ook gewerkt over archeologie, dus dat kwam goed uit! Armin was op Curaçao in een echte kopermijn geweest, en Yasin had in de Dom in Keulen ook een en ander geleerd over opgravingen rondom deze kathedraal. Leuk dat veel kinderen ook in de vakanties zoveel leren en ontdekken!

Vanmorgen heeft de juf ons veel verteld over Toetanchamon. We leerden hoe een meneer (Howard Carter) bijna 100 jaar geleden zijn graf vond. Hij was er al erg lang naar op zoek, want hij wist zeker dat het graf nog ergens verstopt was in het Dal der Koningen. In het graf lagen veel schatten, en natuurlijk de mummie van Toetanchamon. We leerden waarom het graf eigenlijk helemaal niet zo groot is als dat van veel andere farao’s, en we kwamen te weten waarom er zoveel kostbare spullen in zijn graf lagen. Vervolgens hebben we allemaal een boekje gemaakt waarin we tekenden, kleurden, knipten, plakten en schreven over deze beroemde Farao.

Na de pauze las de juf nog even verder uit het Groot Graafboek, en maakten we ons boekje af. Kijkt u maar eens op de foto’s hoe mooi het is geworden! Als u nog niet zoveel weet over deze farao, dan kan uw (klein)zoon, (klein)dochter of leerling u er nu alles over vertellen!

We ruimden op, en deden met z’n allen het spel ‘story cubes’ waarbij we met dobbelstenen vol plaatjes een verhaal verzonnen. We bedachten om de beurt een stukje van het verhaal. Wat hebben sommige kinderen veel fantasie; ze bedachten de spannendste avonturen, en dat aan de hand van alleen maar een simpel plaatje op een dobbelsteen!

We hebben ook nog een groepsfoto gemaakt, hoe vindt u ‘m geworden?

Tot volgende week!

IMG_8025

IMG_8009 IMG_8008 IMG_8017 IMG_8010

IMG_8026IMG_8013