Donderdag 12 januari 2017 Raket Oudere Kind

Vandaag waren Joek en Mona helaas ziek, hopelijk zijn zij er de volgende keer weer bij. Met elkaar hebben we gedebatteerd over de stelling: “Ik weet zeker dat 2017 een leuk jaar wordt”. Iedereen mocht deze keer zelf bepalen of hij/zij voor of tegen de stelling was. De start van het debat verliep wat stroef, we moesten er weer even inkomen en na wat bijsturen van de juf ontstond een goed debat. Hierna was het tijd voor de presentaties van Uitdaging 4: “Ontwerp een voorwerp wat je kunt gebruiken op je reis naar jullie planeet”, dit was de planeet waar de leerlingen voor de vakantie hun presentatie over gehouden hebben. Iedereen was goed voorbereid en we hebben de meest bijzondere ideeën gehoord, van speciale ruimtepakken, bijzondere stelten tot robotten. Heel leuk en leerzaam! Daarna gingen we aan de slag met Uitdaging 5: “Ontwerp je eigen planeet”, dit moet een planeet zijn die past binnen ons zonnestelsel. Bij deze uitdaging moeten kennis en fantasie gecombineerd worden. Een hele uitdaging ; )

Na de pauze hebben we gefilosofeerd over “Wat is geluk?”, een boeiend en uitdagend onderwerp waar we niet over uitgepraat raakten. We ontdekten dat geluk te maken heeft met factoren die buiten jezelf liggen en factoren die in jezelf liggen. We zijn voor een deel verantwoordelijk voor ons geluk. Bjorn had voor ons een tip, hij luistert naar het liedje “Wakker met een wijsje”en daar wordt hij blij van: https://www.youtube.com/watch?v=uxJuuKH3SXI

Het laatste deel van de morgen werkte iedereen aan zijn/haar eigen project, er werden met de talen weer heel wat medailles verdiend en Evi is nu al heel ver met het ontwerpen van haar eigen kwartet. Volgende week is het al weer de een na laatste keer van deze periode in de Raket.