Donderdag 12 december 2019 Raket Oudere Kind

Vanmorgen werkten we over het thema: ‘Mij houd je niet voor de gek! Een les over illusionisme’. We bespraken met elkaar wat dat is en hoe je door middel van psychologische trucs je publiek kunt misleiden/voor de gek kunt houden. We keken een stukje van een uitzending van De Wereld Draait Door waarbij Victor Mids een tipje van de sluier oplicht van een van zijn trucs. Vervolgens gingen we zelf aan de slag aan de hand van enkele trucs uit het boek ‘MindF*ck’. Dit waren de doelen van de les:

  • Je probeert de onderliggende principes van een truc te begrijpen
  • Je ontwerpt je eigen truc aan de hand van het voorbeeld
  • Je voert de truc aan het einde van de les uit

Ook heeft iedereen een eigen doel gekozen met betrekking tot samenwerken. Dat konden doelen zijn als:

Voor dit doel hadden we deze les extra veel aandacht. Aan het einde van de les werden de doelen geëvalueerd.

  • Ik zet me in voor taken die ik moet uitvoeren
  • Ik zet door wanneer iets niet direct lukt 
  • Ik houd mijn aandacht er goed bij als dat nodig is
  • Ik vraag op tijd hulp als ik ergens zelf niet uit kom
  • Ik ben in staat in samenwerking met anderen verschillende rollen en taken te vervullen  
  • Ik luister goed naar de ideeën van anderen en verdedig mijn eigen ideeën  
  • Ik geef kritiek op een manier zodat de ander er ook iets aan heeft  

Vervolgens gingen we aan de slag. Laat u zich thuis maar eens verrassen door uw kinderen want het zijn echte illusionisten in de dop! We keken nog naar een trailer voor onze excursies in januari. We hebben veel zin in de lessen die we gaan volgen op Het Zuidergymnasium.

P.S. Dario heeft het laatste level van zijn moeilijke SmartGame eindelijk af! Het was echt heel lastig (en we hadden geen antwoordenboekje..). Goed gedaan Dario, je bent een echte doorzetter!

Tot ziens na de kerstvakantie!

De Raket – Klein (1)