donderdag 11 februari 2016

“Gym moet gegeven worden door een leraar met een speciaal gymdiploma” was de stelling van deze dag waarover het debat ging. Daarna hebben we gesproken over analytisch, creatief en kritisch denken, wat is dat en hoe kun je deze manieren van denken inzetten. Met praktische opdrachten hebben we geoefend. De eerste opdracht was: schrijf een winterverhaal van zes woorden.
Vervolgens gingen we aan de slag in een groepje met de volgende opdracht: ‘ Maak een baan voor een pingpongbal, waarin de pingpong precies 8 seconden blijft rollen’. Dit bleek nog niet zo gemakkelijk. Daarna gingen we in gesprek over hoe het gegaan was. Hier leerden we veel van.
Met filosofie hadden we het over ‘ zelfvertrouwen’ en hoe je ervoor kan zorgen dat je zelfvertrouwen hebt. Een deel van de groep heeft PMT afgesloten vandaag. De anderen zijn gestart met hun eigen werk voor Rakettijd. Er zijn leerlingen gestart met taalcursussen, werkboeken en een lessen serie over programmeren. Kortom; het was weer een leerzame ochtend.
Wij kregen vandaag ook bezoek van een studente Onderwijskunde. Zij kwam kijken hoe het eraan toe gaat in De Raket. Zij vond het ook heel leerzaam.

IMG_1912 IMG_1914 IMG_1915 IMG_1916 foto 1 foto 2 foto 3 foto 4