Donderdag 10 november Raket Jonge Kind

img_2651 img_2657

Er is vanmorgen weer hard gewerkt! De SmartGames waarmee we dit schooljaar gestart zijn, zijn door de meeste leerlingen inmiddels uitgespeeld, en de nieuwe spelletjes vallen in goede aarde. Koen is gestart met het spel ‘Dinosaurs mystic islands’ en denkt goed na over de strategie die hij hierbij gebruikt. Voor Lars bleek het ook goed te zijn een andere strategie toe te passen voor de laatste paar (lastige!) opgaven van Pirates Hide&Seek, maar toen hij hier eenmaal over had nagedacht, speelde hij in no-time het hele spel uit. Goed gedaan Lars! Het blijkt soms handig te zijn om een lastige puzzel of opdracht eens van een andere kant te benaderen, en van strategie te veranderen. Hier gaan we het volgende week uitgebreider over hebben.

Na de opening in de kring, waarbij Esmée haar (C!)-diploma en medaille liet zien, gingen we aan de slag met ons project. Volgende week gaan we een presentatie houden, maar om hier goed op voorbereid te zijn, gingen we vandaag in drietallen een posterpresentatie voorbereiden. Elke poster bevat tekeningen en informatie over een dier zoals de hagedis, het jachtluipaard of de rat. Volgende week worden ze afgemaakt en gaan we oefenen met het houden van een korte spreekbeurt.

Hierna gaf de juf ons een paar lastige ‘breinkrakers’. Ze schreef van een heel aantal woorden de eerste en laatste letter op het bord, en wij moesten kiezen welke letters er tussen moesten komen zodat er een woord werd gevormd. Vervolgens maakten we zelf ook een rij met ‘raadwoorden’, die onze buurman of buurvrouw moest oplossen. We gaan er thuis mee verder, dus pas op, ook vaders en moeders zullen hun hersens moeten laten kraken…!

Vorige week werden de leerlingen uitgedaagd om thuis na te gaan denken over een manier van bouwen waarbij we Kapla en Magnetics gecombineerd kunnen worden. Esmée en Koen namen een bouwtekening mee die we vandaag gingen uitproberen. Koen had de tekening zelfs geïllustreerd met foto’s van zijn eigen bouwwerk thuis! Het bouwen en maken van een plan van aanpak ging beter nu we er een tekening bij gebruikten. Wel kunt u op een paar actiefoto’s zien dat we een paar keer opnieuw zijn begonnen, omdat de toren toch nog omviel…Maar deze doorzetters gingen natuurlijk stug door, totdat er een toren stond!
Na het bouwen was de ochtend alweer voorbij. We hebben hard, en lang gewerkt aan een aantal opdrachten, en gaan hier volgende week mee verder!

img_2666 img_2665 img_2663 img_2662 img_2661 img_2660 img_2656 img_2655