Donderdag 10 maart 2016 Raket Jonge Kind

 

IMG_6701

Het was weer een leerzame en leuke ochtend bij De Raket. We begonnen de ochtend weer met Smartgames. De kinderen kregen echt al goed door hoe deze spelletjes werken. Vandaag heeft de juf uitgelegd hoe je op een formulier bij kunt houden hoe ver je met het spelletje bent gekomen, zodat je de volgende keer bij De Raket verder kunt met hetzelfde spel. De opdrachten bij het spel worden natuurlijk wel steeds lastiger, en dat merken we nu al!

Nadat we begonnen zijn in de kring, vertelde de juf ons een aantal dingen over ons zonnestelsel en de planeten die daarin te vinden zijn. Vervolgens gingen we aan het werk in twee groepjes. We maakten een poster met daarop de planeten in ons zonnestelsel. Ook schreven we de namen erbij. Het was een hele klus, maar zoals u op de foto’s kunt zien hebben we heel hard gewerkt; er werden zelfs spaceshuttles gemaakt om boven de poster te hangen!

Tijdens het eten en drinken mochten we een dier noemen, en vertellen wat we al over dit dier wisten. Daarna las de juf uit de dierenencyclopedie voor over dat dier. Wist u dat er wel meer dan 300 soorten haaien zijn? En dat sommige haaien wel 6 meter lang kunnen worden?

Na het buiten spelen was het tijd voor filosofie. We hebben gefilosofeerd met elkaar over het onderwerp ‘de baas’. Is er altijd iemand de baas, moet je altijd naar een baas luisteren, en ben jij zelf weleens de baas, waren vragen die voorbijkwamen.

Als afsluiting gingen we aan de slag met trico’s en magnetics. Daarmee bouwden we een zo stevig mogelijk gebouw. Er werden flatgebouwen, piramides, tenten en huizen gebouwd. We waren er al snel achter dat het gebouw stevig werd als we driehoeken gebruikten in de constructie.

Toen het tijd was om naar huis te gaan kwamen de vaders, moeders, opa’s en oma’s nog even in de klas om onze posters te bekijken. We waren er namelijk erg trots op!

IMG_6687IMG_6709IMG_6706IMG_6704IMG_6687IMG_6696IMG_6694IMG_6691