donderdag 10 december 2015

Vanochtend kwam Dian van DOE! PMT naar de Raket. We hebben verschillende spellen gedaan om te oefenen met samenwerken.

Eerst speelden we “hoepel verwisselen”, met elkaar hebben we nagedacht over een tactiek waarbij de tikker zo lang mogelijk in het midden zou blijven terwijl er een hoepel vrij was. We konden met elkaar veel verschillende oplossingen bedenken, het was wel best lastig om ons ook aan het plan te houden. We hebben hierna allemaal opgeschreven waar we zelf goed in waren bij het samenwerken en wat we graag willen oefenen. Wat bijvoorbeeld heel goed lukte, was om oogcontact te maken en afspraken te maken over wanneer te rennen. Waar we graag in willen oefenen was bijvoorbeeld om ook naar een plan van iemand anders te luisteren en uit te proberen, de ander te vertrouwen met over rennen en ons aan het bedachte plan te houden.
Hierna deden we een spel waarbij we zo veel mogelijk ballen in de lucht moest houden, zonder dat deze op de grond zouden vallen. Ook hier deden we allemaal enthousiast aan mee en bedachten we dingen waar we goed op moesten letten tijdens deze oefening. Zo waren rustig gooien, op elkaar wachten, af tellen en naar elkaar kijken belangrijke tips, die we met elkaar bedachten om het spel te laten lukken.

Als laatste deden we een oefening waarbij we allemaal elkaars handen vast hielden en van in de knoop, uit de knoop in een cirkel moest komen te staan.

We hebben na besproken waarom samen werken belangrijk is, we bedachten dat je samenwerken eigenlijk op heel veel verschillende plekken tegen komt en dat het fijn is als je dan kunt samenwerken.

http://www.doe-pmt.nl/

 

foto 31

Processed with Moldiv