Donderdag 1 december Raket Jonge Kind

img_2987img_2994

Vanmorgen werkten we verder aan onze ‘droomplaneet’, en de resultaten zijn indrukwekkend! We werkten verschillende ideeën nog iets verder uit. Zo dachten we vandaag na over het vervoer op onze planeet. ‘Hoe komen de planeetbewoners van A naar B?’ vroegen we ons af. Zo bedacht Dominiek een tijdmachine waarmee bewoners van planeet Epce kunnen reizen. Er is alleen een probleem: heel soms gaat er iets mis en dan kom je per ongeluk in de dino- of riddertijd terecht, en zie dan maar weer terug te komen…! Gelukkig heeft Dominiek een duidelijke waarschuwing op de tijdmachine gezet zodat je hierop bent voorbereid. We hebben onze planeet gepresenteerd aan de klas, en je kunt wel zien dat we steeds beter worden in presenteren. Vandaag hebben we goed opgelet dat we met ons gezicht naar de klas staan als we presenteren. Ook hebben we goed overlegd wat de rolverdeling is tijdens de presentatie.

Hierna las de juf het boek ‘Het draakje en de verborgen schat’ voor. Het boek vertelt over een draakje dat niet kan vuurspuwen. Hij is boos op zichzelf en wordt uitgelachen door de andere draken. Zelf als hij de grootste schat ter wereld vindt, lukt het hem nog steeds niet om vuur te spuwen. Totdat een wijze, oude man hem vertelt dat de schat in hemzelf verstopt is…Het boek leert kinderen hoe faalangst kan ontstaan en hoe kinderen dit kunnen overwinnen. Het draakje leert van de oude man om aardig te zijn voor zichzelf. We hebben het er met elkaar over gehad hoe wij dat ook kunnen leren. We bedachten allemaal een aardige opmerking voor onszelf die ons de rest van de dag kan helpen als het tegenzit/we iets moeilijk vinden/we denken dat iemand ons niet aardig vindt. De leerlingen kwamen met mooie, aardige opmerkingen als ‘ik probeer het gewoon, ik kan het vast wel!’ ‘Zet ‘m op, je kunt het!’ ‘Het maakt niet uit als het niet gelijk lukt!’ En nog veel meer. We hebben afgesproken dat we hier komende week mee gaan oefenen door iedere dag minstens één keer iets aardigs tegen onszelf te zeggen. Volgende week vraagt de juf aan ons of dit is gelukt. Vraagt u het ook af en toe aan uw kind?

We eindigden met de domino-challenge van vorige week en dit keer overbrugde het team van Florijan, Yasin en Koen een afstand van meer dan 2 meter! Ze gebruikten hiervoor een hele rij boeken en natuurlijk de rij dominostenen. Op de foto’s ziet u al onze ‘droomplaneten’. Zoals u kunt zien zijn we er heel trots op!

img_2975 img_2976 img_2979 img_2981 img_2983 img_2984 img_2986  img_2991 img_2993