Dinsdag 9 november 2021 Raket Jongere Kind

Vanmorgen hebben we hard gewerkt om ons project over dieren af te maken. We leerden over verschillende dieren en kozen een dier uit waarover we een aantal weetjes verwerkten op onze poster of in ons boekje. We presenteerden de weetjes aan elkaar door een ‘waar/niet waar-spel’ te spelen waarin we kaartjes omhoog hielden en reageerden op elkaar stellingen. Volgende week starten we met een nieuw project. Waar dat over gaat, is nog even een verrassing…!

Na de SmartGames en het dierenproject bespraken we een super-dilemma. Dit keer ging het over diefstal: is het stelen van online avatars of munten ook diefstal of is het geen diefstal omdat het gaat om dingen die je niet vast kunt pakken? We lazen een waargebeurd verhaal over een rechtszaak en deden een spel waarbij we onze mening mochten geven en toelichten. Vervolgens las de juf voor wat de Hoge Raad hiervan vond. We hebben vandaag geleerd dat het bij diefstal niet gaat om of iets ’tastbaar’ is en of je het vast kan pakken, maar veel meer om of het van waarde is voor iemand. Je kunt dus ook dingen van iemand stelen die weliswaar virtueel zijn, maar wel waardevol zijn voor die persoon. In de rechtszaak over Tim en Tom kregen de jongens voor de diefstal van online avatars en munten toch een taakstraf. En dat ze hiervoor eerst een jongen in elkaar sloegen en bedreigden, zal ook hebben meegespeeld in het vonnis. Want dat ‘is natuurlijk helemaal niet aardig’, daar waren we het wel over eens!

We eindigden met een Kapla-challenge waarbij we van smal naar breed bouwden..Dat viel nog niet mee, maar ieder team verzon hiervoor een creatieve oplossing!

Tot volgende week!