Dinsdag 8 januari Raket jongere kind

Vanmorgen gingen we van start in ons nieuwe lokaal op De Hoeksteen. We werden enthousiast welkom geheten en kregen zelfs een welkomstcadeautje en -briefje van het team! We hebben er zin in om de komende tijd te leren en te werken in dit mooie nieuwe lokaal op De Hoeksteen.

We werkten vandaag over huisdieren en de juf vertelde over de nieuwe huisdieren die sinds de kerstvakantie bij haar thuis wonen: twee konijnen, Mickey en Malu. Ook vertelde de juf wat er allemaal nodig is als je een huisdier aanschaft en deden we een digibord-les waarbij we allerlei weetjes opdeden over honden, katten, konijnen en andere huisdieren. Vervolgens deden we een verwerking: we maakten een grote poster over het huisdier dat wij graag zouden willen hebben. Het doel van de les was: laat op de poster zien dingen er allemaal nodig zijn voordat je huisdier bij jou thuis kan wonen. Welke spullen moet je aanschaffen, welke vaccinaties en controles moet het dier bij de dierenarts ondergaan en welke speeltjes zijn leuk voor jouw huisdier? Aan het einde van de les controleerden we of we het doel hadden behaald en deelden we met elkaar wat we hebben geleerd.

Na de pauze deden we een geheugenspel waarbij we zoveel mogelijk voorwerpen moesten onthouden. Ook vertelde de juf ons hoe je je geheugen kunt trainen om steeds meer te kunnen onthouden. We eindigden met de kapla-opdracht: over brug een zo groot mogelijk afstand tussen twee tafels en meet de afstand op. Jim en Jayden overbrugden 13 centimeter en hun brug was erg stevig!

Tot volgende week!