Dinsdag 6 februari Raket Jongere Kind

Vanmorgen zijn we de nieuwe periode gestart met een aantal nieuwe kinderen. Welkom Nooya, Dyon, Myrthe, Semih en Nour! Iedere ochtend bij De Raket beginnen we met onze SmartGame. De komende weken spelen we onze nieuwe SmartGame helemaal uit. Soms is dat best lastig, want de opgaven worden steeds iets moeilijker!

We werken de komende tijd bij De Raket over ‘uitvindingen en ontdekkingen’. Vanmorgen vertelde de juf ons over raketten, ruimtestations en de zwaartekracht. We keken een filmpje over een astronaut die zwevend door het ruimtestation ging. Zijn eten en bed zweefden ook! Vraagt u maar eens aan uw kind hoe de astronaut dan moet slapen, sporten of naar de wc gaat! We verwerkten de les in een poster waarop we schreven of tekenden hoe het leven in een ruimtestation eruitzag en wat het verschil is met leven op de aarde.

Na de pauze ging een groepje kinderen werken in hun ‘Doorzetters-boek’ over Walt Disney. De rest van de kinderen deden met de juf een filosofieles over de vraag ‘is een baas ook altijd de baas’? Samen dachten we na over wie ergens de baas van is en of dat ook betekent dat je helemaal mag bepalen wat er gebeurt. Ook dachten we na over de vraag ‘ben jij zelf ook weleens de baas?’

Na deze opdracht werkten we in groepjes aan een kapla-opdracht. In teams leerden we niet alleen bouwen, maar ook hoe we kunnen samenwerken en daardoor tot een mooi product te komen. In de kring bespraken we met elkaar wat ‘samenwerken’ nu eigenlijk is, en hoe je dat aanpakt. Hierna was het tijd om even ‘vrij te bouwen’ met kapla en ook daar kwamen de mooiste bouwwerken uit. Volgende week werken we verder over ‘uitvindingen en ontdekkingen’, tot volgende week!