Dinsdag 5 september Raket Jonge Kind

Vanmorgen gingen we weer aan de slag me de SmartGames en dit keer met registratieblad. We hebben nu allemaal een spel gekozen en (alleen, of samen met de juf) gekeken hoe het spel moet.

Na de start met SmartGames gingen we van start in de kring. De juf testte of we nog wisten hoe de schilder heet waar we vorige keer over hebben gewerkt. We wisten het natuurlijk nog wel! Het was Piet Mondriaan, en we wisten nog precies wat ‘abstracte schilderijen’ zijn, en welke kleuren en vormen Piet Mondriaan gebruikte in zijn (late) werk.

Hierna las de juf een boek voor over een andere schilder: Salvador Dalí. Dat was een hele schilder die heel bijzondere dingen maakte. Hij maakte niet alleen schilderijen, maar ook gebouwen, meubels, sieraden en nog veel meer. In veel van zijn schilderijen lijkt het net alsof je in een ‘droomwereld’ bent. Zo zien we bijvoorbeeld op sommige schilderijen voorwerpen (klokken, horloges) die helemaal uitgerekt zijn en wel ‘gesmolten’ lijken!

We gingen aan de slag met het ontwerpen van onze eigen droomwereld. We maakten een wordweb over ‘onze droomwereld’ en verzonnen de meest creatieve, surrealistische dingen. Want ja, dat moeilijke woord hebben we ook geleerd: ‘surrealisme’. Vraagt u thuis maar eens aan uw kind wat dat betekent!

Na de pauze maakten we ons ontwerp af en kregen we een bouwopdracht: bouw een stevige brug die een kloof (van ongeveer 20 cm tussen twee tafels) overbrugd. Hierbij moesten we goed overleggen en samenwerken. Het lukt niet in ieder team om een stevige brug te maken, maar ieder team probeerde wel meerdere manieren uit. We keken bij elkaar en leerden van elkaar.

Na de evaluatie was het tijd voor de laatste opdracht. We dachten samen met de juf na over ‘slim zijn’, ‘kwaliteiten’, en ‘dingen die we leuk en makkelijk vinden’ en we bespraken hoe je beter wordt in dingen die je nog niet direct kunt. Op ons werkblad vulden we onze kwaliteiten in. Dat varieerde van ‘samen spelen’ en ‘salto’s maken’, tot ‘jumpen’ en ‘cadeautjes maken’. Tot volgende week!