Dinsdag 5 oktober 2021 Raket Jongere Kind

Vandaag gingen we aan de slag met ons nieuwe thema: dieren. We begonnen met een lesochtend over honden waarbij we niet alleen leerden over dit dier, maar ook leerden hoe we informatie verzamelen, de belangrijke dingen uit een tekst halen en dit verwerken in een werkstuk. De juf liet ons eerst een aantal filmpjes zien over honden. Deze gingen over blindengeleidehonden, de functie van de staart van de hond en nog veel meer. Vervolgens kregen we in tweetallen de opdracht om een stukje tekst over honden te lezen en de belangrijke dingen te onderstrepen. De juf deed dit eerst voor op het bord.  We eindigden in de kring en bespraken wat we van elkaar en via de tekst hebben geleerd. We deden dit met een spel waarbij de juf een stelling zei en we een groen (juist) of geel (onjuist) kaartje omhoog hielden om te laten zien of de stelling waar was. Op deze manier kon de juf ook goed zien of we alles goed hebben begrepen.

Nu was het tijd voor de verwerking. We leerden hoe je een boekje vouwt van A3-papier en schreven, we gaan hier de komende weken onze dierenweetjes in verzamelen. Volgende week gaan we verder met dit project. Na de pauze en het jeugdjournaal, filosofeerden we met elkaar over een aantal filosofische vragen, onder andere: ‘wat gebeurt er als de zon 24 uur niet opkomt?’, ‘kun je van fantaseren ook rijk worden?’

Aan het einde van de ochtend kregen we nog een uitdagende kapla-opdracht. Kijkt u maar eens op de foto’s wat we hebben gedaan!

Tot volgende week!