Dinsdag 4 juni 2019 Raket Jongere Kind

Vanmorgen gingen we aan de slag over het onderwerp ’talenten’. We kregen de opdracht om een talentencirkel te maken waarin we al tekenend vragen moesten beantwoorden als ‘wat is mijn talent?’ ‘Wat kan ik nog niet maar zou ik wel willen leren?’ en ‘Wat zeggen anderen dat ik goed kan?’ In de kring spraken we met elkaar over onze talenten, over doorzetten en volhouden, over ‘ergens goed in worden’ en hoe je dat wordt, en tijdens het tekenen liepen we hier ook tegenaan: want wat als de tekening helemaal niet zo mooi wordt als je in je hoofd hebt bedacht? ‘Dan moet je vaker oefenen’ gaven de kinderen aan. En zo is het!

Na de pauze kregen we een lekkere traktatie van Elize, bouwden we een kapla-knikkerbaan en lazen we het boek ‘Tijger Tijger is het waar?’ Dit boek gaat over je gedachtes en hoe je kunt checken of ze waar zijn. Soms kun je je heel verdrietig of boos voelen omdat je denkt dat niemand met je wil spelen of dat niemand je ziet staan. In dit boek leren we hoe Tijger leert om deze gedachtes om te draaien en te testen of ze wel waar zijn. Zo kun je ook leren om je gedachtes te veranderen en voel je je daarna vaak ook weer een stuk beter!

We eindigden de ochtend met een aantal creatieve denkopdrachten (‘denksleutels’) waarbij we bijv.  twee voorwerpen moesten combineren tot een nieuw voorwerp. Volgende week gaan we verder werken over ’talenten’. Tot volgende week!